We gedenken…
ons gemeentelid Emma Paulina veerman die op zondag 26 mei is overleden op 86-jarige leeftijd. Geboren in Den Haag groeide ze op met haar oudere zus. Toen ze 7 was brak de tweede wereldoorlog uit en de angst die dat teweeg bracht liet diepe sporen na in haar leven.
48 jaar geleden verhuisde naar Oegstgeest waar ze woonde met en lange tijd zorgde voor haar beide ouders. Ze werkte bij de administratie in het zendingshuis en later bij accountantskantoor Zirkzee. Met haar gevoel voor detail en nauwkeurigheid was dat werk haar op het lijf geschreven.
In onze gemeente was ze actief o.a. met het bezoeken van ouderen, de administratie van de bloemengroep en ze maakte zelf ook bloemstukjes. Ze was creatief, ontwierp zelf kleding en schilderde.
Na een hersenbloeding in 2016 kwam ze terecht in Zuydwijck en begin dit jaar vanwege verbouwing naar de Lakenhof in Leiden. Ze is in alle rust uit dit leven weggegleden.

De dankdienst en crematie vonden plaats op maandag 3 juni om 15.00 uur in Rhijnhof in Leiden. Op verzoek van Emma, die graag de regie hield, lieten we de woorden uit Galaten 6: 2,3 (“Draag elkaars lasten, zo leeft u de wet van christus na. Wie denkt dat hij iets is terwijl hij niets is bedriegt zichzelf.”) en Johannes 13: 34,35 (het liefdesgebod) klinken. Ook vers 3 van gezang 463 uit het liedboek 1973: “O vrede van Tiberias, o heuvels in het rond, waar Jezus in het zachte gras de mensen liefhad en genas, en in hun midden stond.” Ze verlangde naar rust en vrede. Mogen we geloven dat ze in de vrede van God geborgen is. Onze gedachten gaan uit naar de familie van Emma, haar vrienden en kennissen.

Ds. Iris van der Heul