Wij gedenken …

…Clasina Maria (Siny) van Niekerk – de Vos

Op maandag 26 oktober, is een dag na haar 81ste verjaardag vrij onverwacht overleden ons gemeentelid Siny van Niekerk de Vos na een korte opname in het LUMC.
Siny werd geboren als oudste in een gereformeerd arbeidersgezin in Uithoorn. Na haar kwamen nog vier broers en twee zussen voor wie ze al snel verantwoordelijkheid moest gaan dragen, omdat haar moeder leed aan hevige astma. Na een opleiding aan de huishoudschool, is ze gaan werken in de huishouding in Amstelveen. Daarna als kamermeisje in hotels in Amsterdam, waaronder het Hilton.
Siny leerde Ben van Niekerk kennen, trouwde met hem, en ze verhuisden samen naar landgoed Stronkhorst in Warmond, waar ze de huishouding en het tuinonderhoud op zich namen. Het was een huwelijk met goede dagen, maar ook met kwade dagen.
Na het overlijden van haar man, verhuisde Siny naar de Jan Wolkerslaan in de Haaswijk, Oegstgeest. Daar leerden haar buren en dorpsgenoten haar kennen als een kleurrijke vrouw, met een eigenzinnige kledingstijl, een groot hart, die graag een gezellig praatje aanknoopte.
Siny werd een trouw bezoeker van het Groene kerkje waar ze altijd achterin een vaste plek had. Ze deed allerlei vrijwilligerswerk, onder meer als vrijwilliger in Rustenborgh en Van Wijkerslooth, maar ook als bezorger van de Oké.
Rond het overlijden van haar vader ontstond er onenigheid in de familie over de erfenis, waardoor zij verwijderd raakte van haar broers en zussen en omgekeerd. Dat heeft bij beide partijen diepe wonden achtergelaten. Gelukkig had Siny goede contacten met haar buren met wie ze ook haar verjaardagen feestelijk vierde. Toen een goed bevriende buurvrouw bemerkte dat het slecht ging met Siny, werd ze opgenomen in het LUMC waar ze binnen enkele dagen is overleden.
De dankdienst voor het kleurrijke leven van Siny vond plaats in haar geliefde Groene kerkje. Er klonken goede woorden en we verbonden haar leven met psalm 139 in het besef dat God haar dieper kent dan wij Siny gekend hebben. Aansluitend is zij begraven bij het Groene kerkje.
Ds. Rian Veldman

en samenkomen in het gebed dat Jezus ons heeft overgedragen