Wij gedenken…

… ons gemeentelid mw. Jane Kreukniet-van Nek. Zij is op zaterdag 16 mei overleden op de leeftijd van 88 jaar. Jane is geboren en opgegroeid in Nijkerk. Als verpleegkundige leerde ze longarts in opleiding Hans Kreukniet kennen in een sanatorium in Hellendoorn. Zij trouwden in 1958 en kregen drie zoons. Zij verhuisden naar de omgeving van Utrecht vanwege Hans werk als longarts en later ook als hoogleraar aldaar. Jane was gelukkig en trots in haar rol van echtgenote, medisch secretaresse voor haar man, moeder en grootmoeder. De kinderen bewaren goede herinneringen aan een moeder die er altijd was en hield van vriendjes over de vloer en van vrolijkheid. Met de constatering dat het leven soms niet over rozen ging sloeg ze zich door moeizame dingen heen.
Jane kreeg het geloof mee vanuit het ouderlijk gezin in de kerkelijke traditie van de Hervormde kerk. Dat bleef haar beleving van het geloof, ook toen haar man een intense bekeringservaring kreeg. In 2011 verhuisden Hans en Jane vanuit Nuenen naar Oegstgeest. Jane leed in die tijd al aan dementie. In 2017 is ze opgenomen in Van Wijckerslooth. Daar is zij uiteindelijk rustig ingeslapen.

De gedachtenisdienst voor haar leven werd gehouden op vrijdag 22 mei in de Groene Kerk. Ds. Aart Verburg ging daarin voor.
Daarna is Jane begraven in het familiegraf in Nijkerk.