In memoriam
Wij gedenken…
… ons gemeentelid mevr. Johanna Adriana ( Jopie) van der Hart- van der Hoek. Zij is op woensdag 14 december j.l. overleden op de leeftijd van 82 jaar.
Johanna was een hartelijke, opgewekte, bescheiden en belangstellende vrouw. Iemand met een eigen, duidelijke mening én een waardevolle inbreng. Een wijze vrouw die nadacht over het leven en een positieve levensinstelling had.
Ze heeft quantum scheikunde gestudeerd en is altijd werkzaam geweest aan de Rijksuniversiteit Leiden. Ze ging op in haar vak en werk naast haar gezin. Johanna heeft twee zonen en vier kleinkinderen gekregen waar ze intens van genoot. Ze was een groot liefhebber van wandelen in de bergen en aan het strand en de duinen.
Ze heeft veel betekend voor haar man Wim, die in 2009 is overleden, haar kinderen en kleinkinderen, haar vriendinnen en vrienden en voor de leden en vrienden van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten.
Johanna had het leven lief en had graag nog een aantal jaren willen genieten van haar kinderen en opgroeiende kleinkinderen. Toch was ze heel dankbaar voor de afgelopen anderhalf jaar nadat bekend werd dat ze ongeneeslijk ziek was. Die periode heeft ze als een geschenk en kostbare tijd ervaren. Ze was dankbaar voor een rijk leven, en wat ze heeft kunnen betekenen voor anderen en anderen voor haar.

Met de kinderen, hun partners en de 4 kleinkinderen hebben we op donderdag 21 december een dankdienst voor haar leven gehouden in de Groene Kerk en haar lichaam bijgezet in het familiegraf op de algemene begraafplaats in Den Haag. Johanna van der Hart kerkte sinds 2011 bij de VVP in het toenmalige Gemeentecentrum. De dienst werd geleid door Gerrie Kooijman, pastoraal werker van de Vrijzinnige Protestanten.
Gerrie Kooijman, pastoraal werker