Wij gedenken…

… ons gemeentelid, Mw. Wilhelmina (Mien) Bogaards-van Riet. Zij is op dinsdag 16 juni overleden op de leeftijd van 95 jaar. Mw. Bogaards heeft met haar man Aad Boogaards en hun drie kinderen vele jaren aan de Nassaulaan 11c gewoond. Haar man is jarenlang penningmeester van de Regenboogkerk geweest. De kinderen en kleinkinderen vertelden in de herdenkingsbijeenkomst over de goede herinneringen aan vakanties en reizen naar het buitenland, waaronder die naar Turkije. Daar hield de familie bijzondere contacten aan over. Mien Bogaards kon uitgesproken zijn en genoot van de jarenlange relaties met haar vriendinnen.

Na het overlijden van haar man in 2015 werd het zelfstandig wonen te zwaar vanwege de beperking van het gezichtsvermogen. De laatste jaren woonde ze in Huis op de Waard, in Leiden. Cobie Visée en ds. Aart Verburg onderhielden contact met haar en haar familie. Ze bleef tot op hoge leeftijd helder van geest en sterk van taal. De laatste jaren duurden lang en in de corona-tijd miste ze het contact met kinderen en kleinkinderen erg.

Mw. Boogaards deed na haar huwelijk samen met haar man belijdenis. Hun beleving van het geloof veranderde door de tijd. Hoewel niet meer kerkelijk meelevend bleven zij onze gemeente wel steunen.

De afscheidsbijeenkomst werd op dinsdag 13.00 uur in besloten kring gehouden in de Groene Kerk. Daarna is zij bij de kerk begraven. Ds. Verburg  en Cobie Visée hebben onze gemeente daarbij vertegenwoordigd.
Ds. Aart Verburg.