Op 9 april jl kwamen de groepen 5 -8 van de PC Hofdijckschool naar de Groende Kerk. Ze werden hartelijk ontvangen in Willibrords Erf om vervolgens op ontdekkingstocht te gaan door de Groene Kerk. Het werd zowel voor de leerlingen, de leerkrachten, de begeleidende ouders als voor mijzelf een ochtend waarop we veel leerden.

Niet alleen door te luisteren naar elkaars vragen en ontdekkingen over de inrichting en het religieuze gebruik van dit eeuwenoude gebedshuis. Ook door de historische kennis van Marie Therese Stierman over de geschiedenis en transformaties van dit bijzondere kerkje.

De kinderen kregen allemaal een vraagteken en een uitroepteken. Het vraagteken mochten ze neerleggen op een plek in de kerk waar ze een vraag over hadden. Het uitroepteken op een plek waarvan zij dachten dat die plek belangrijk is in de kerk. Op deze manier kwamen de kinderen spelenderwijs niet alleen van alles te weten over de geschiedenis van deze historische plek. Ze werden ook ingewijd in hoe dit gebedshuis nog altijd een plek is waar mensen God zoeken en bij hem schuilen in het schip van de kerk. Al bijna dertien eeuwen, sinds Willibrord zijn scheepje hier laiet aanmeren.

Ds Rian Veldman