Ds. R. (Rian) Veldman

Sectie Noord
06-14273013
stuur E-Mail

Wie ben ik? 

Die vraag gaat al een tijdje met mij mee en is volgens mij een van de belangrijkste vragen die je jezelf kunt stellen. Mijn paspoort zegt: Rian Veldman, geboren in Leiden.
Om verder te komen met deze vraag ging ik filosofie en theologie studeren in Amsterdam.
Ik ontdekte dat deze vraag alleen maar in dialoog beantwoord kan worden. Door in gesprek te gaan met de ander, ontdek ik steeds meer wie ik zelf aan het worden ben.De Leidse hoogleraar theologie Berkhof (misschien wel de beste Nederlandse theoloog van de 20ste eeuw) bestempelde de mens als een ‘antwoordelijk wezen’. De joodse filosoof Buber zei het zelfde net weer anders. Die schreef: ‘Ich werde am Du.’ Ik word ‘iemand’ aan jou. Mijn mens-zijn ontwikkelt zich in de relatie en in de ontmoeting met de ander. Dat heb ik ontdekt in mijn werk als predikant in Rotterdam, maar ook tijdens een intensieve Klinisch Pastorale Vorming.
Ik ben behalve predikant, ook echtgenoot, vader van twee kinderen, liefhebber van muziek.
Als ik tijd over heb stap ik graag op de racefiets.

Wie ben jij?
Welke vragen zijn voor jou belangrijk? Welke antwoorden heb je gevonden, welke antwoorden werken niet meer. Misschien ben je even stilgezet, of wil je stilstaan bij een vraag. Dan kan het prettig zijn om iemand langs-zij te hebben. Ik ben dan graag je langszij. Die mee-vraagt, mee-denkt, mee-luistert vooral. Of je nou bij de kerk hoort of niet, gelovig bent of niet. Gewoon, omdat ik geloof in mensen. Ieder mens als een boek van God, als een heilige tekst.
Ik ontmoet u/jou graag!

ds. Rian Veldman


Op bovenstaande foto, gemaakt tijdens de feestelijke intrededienst van ds Rian Veldman, ziet u op de achtergrond een van onze geloofsdoeken. Meer informatie over dit doek leest u hier, en onder het tabblad “Kunst in de kerk”, onder Wetenswaardig.