Ds.Rian Veldman

06-14273013
stuur E-Mail


Wie ben ik?

Die vraag gaat al een tijdje met mij mee en is volgens mij een van de belangrijkste vragen die je jezelf kunt stellen. Mijn paspoort zegt: Rian Veldman, geboren in Leiden.
Om verder te komen met deze vraag ging ik filosofie en theologie studeren in Amsterdam.
Ik ontdekte dat deze vraag alleen maar in dialoog beantwoord kan worden. Door in gesprek te gaan met de ander, ontdek ik steeds meer wie ik zelf aan het worden ben.De Leidse hoogleraar theologie Berkhof (misschien wel de beste Nederlandse theoloog van de 20ste eeuw) bestempelde de mens als een ‘antwoordelijk wezen’. De joodse filosoof Buber zei het zelfde net weer anders. Die schreef: ‘Ich werde am Du.’ Ik word ‘iemand’ aan jou. Mijn mens-zijn ontwikkelt zich in de relatie en in de ontmoeting met de ander. Dat heb ik ontdekt in mijn werk als predikant in Rotterdam, maar ook tijdens een intensieve Klinisch Pastorale Vorming.
Ik ben behalve predikant, ook echtgenoot, vader van twee kinderen, liefhebber van muziek.
Als ik tijd over heb stap ik graag op de racefiets.

Wie ben jij?
Welke vragen zijn voor jou belangrijk? Welke antwoorden heb je gevonden, welke antwoorden werken niet meer. Misschien ben je even stilgezet, of wil je stilstaan bij een vraag. Dan kan het prettig zijn om iemand langs-zij te hebben. Ik ben dan graag je langszij. Die mee-vraagt, mee-denkt, mee-luistert vooral. Of je nou bij de kerk hoort of niet, gelovig bent of niet. Gewoon, omdat ik geloof in mensen. Ieder mens als een boek van God, als een heilige tekst.
Ik ontmoet u/jou graag!

ds. Rian Veldman

Op bovenstaande foto, gemaakt tijdens de feestelijke intrededienst van ds Rian Veldman, ziet u op de achtergrond een van onze geloofsdoeken. Meer informatie over dit doek leest u hier, en onder het tabblad “Kunst in de kerk”, onder Wetenswaardig.


Ds. Richtsje Abma

U en jij kunt mij bereiken op verschillende manieren:
► per telefoon 06 83 11 66 26 (of per app),
► of via ons vaste nummer 071 785 39 72
► of Stuur Email
► Via Facebook kan ook
► Telefonisch spreekuur heb ik van 8.30-9.30 uur, dan hebt u een goede kans om mij te treffen.
Met een hartelijke groet van dominee Richtsje


Wie ben ik?

Mijn naam is Richtsje Abma, geboren in 1966. Op facebook typeer ik mijzelf als echtgenoot, moeder, dochter, zus, loopmaatje en vriendin. Dat zegt meteen iets over mijn hobbys zoals hardlopen en fietsen en gezellige uitjes en avondjes met familie, vrienden en vriendinnen.

Ik ben sinds 2000 predikant, eerst in het mooie dorp Vreeland in de Vechtstreek, daarna in het  heiderijke Huizen en sinds mei 2022 in het voormalige tuindersdorp Oegstgeest. Mensen boeien mij, met hun zegen en zorgen, met hun veerkracht en energie. Ik hou van de kerk en het geloof maakt mijn leven rijker en mooier. God is een groot geheim en het helpt mij te geloven dat Hij er is en dat wij mensen voor hem een unieke waarde hebben. Als alles omvalt, dan Hij niet. Ik heb het nodig om iedere zondag een woord van hoop te horen. Om te beseffen dat je als mens er niet alleen voor staat. Er zijn andere zoekers en gelovigen die met je onderweg zijn. Ik geloof in Jezus, meester en heiland, die is zoals wij zouden willen zijn. Samen vormen wij een gemeenschap in zijn geest. Ik zoek graag met mensen naar hun hoop, naar het licht tussen de regels. Ook bij groot verdriet kan het helpen eens met iemand te praten en je hart te luchten. Ik ben getraind in gespreksvoering en heb oa ervaring met rouwgroepen. Of je nu jong bent of oud, lid van de kerk of niet, dat maakt niet uit, je bent welkom om mij te bellen of mailen. Het kan gaan om een levensvraag waar je mee rondloopt, het kan gaan om geloof dat je zoekt, om rouw of trouw. Of misschien zoek je een kerkgemeenschap en vraag je je af: is dit iets voor mij? Predikanten hebben tijd om met je te kijken naar wie je bent en wat je kunt doen om thuis te raken bij jezelf en de wereld een beetje mooier te maken.