Ds. A. (Aart) Verburg

Sectie West
tel: 071-515 20 53
stuur E-Mail

Over Ds. Aart Verburg
of
Ds. Aart Verburg over zichzelf
Toen ik heen en weer liftte tussen Zwammerdam (geboren -1954- en getogen) en Kampen (studie theologie 1971-1980) waren de chauffeurs met wie ik mee mocht rijden soms verbaasd dat ik dominee wilde worden… Dat was toch uit de tijd?Inmiddels was ik dominee in een dorp in Groningen (Garrelsweer) en in Surabaya (voor Indonesische studenten). In de tijd dat ik docent was aan het Hendrik Kraemer Instituut (Oegstgeest en Utrecht) ben ik dominee gebleven onder andere om voor te kunnen gaan in diensten over Zending en Werelddiaconaat, en vanaf september 2010 ben ik dominee in Oegstgeest. En geen dag gehad dat ik me ‘uit de tijd voelde’ en echt dacht dat ik iets anders had willen worden. Wel vaak dat ik meer had willen kunnen… Omdat geloof ertoe doet, wereldwijd.

Niet alles was mooi, maar er was wèl altijd iets moois te beleven. Ik heb een schat aan mooie verhalen opgedaan over wat ik mee mocht maken als dominee met allerlei mensen, chauffeurs, studenten, Oegstgeesters… Hebben u en ik al zo’n verhaal?
Ik woon alleen en deel mijn leven met vrienden (in Nederland en Indonesië) en (een grote) familie. De stad op loopafstand, het strand op fietsafstand en het werk daar tussenin…; prachtig.


Ds. I. (Iris) van der Heul

Sectie Oost
tel: 06-1919 48 04
stuur E-Mail

Iedereen heeft denk ik wel een lievelingslied uit het liedboek. Lied 362 : Hij die spreekt een woord dat gààt van Huub Oosterhuis is het mijne: ik zie het bijna als een geloofsbelijdenis. Dat woord houdt me aan de gang; in dit lied klinkt de dynamiek die ik eraan beleef door.

Na mijn afstuderen in Leiden, ben ik met plezier een aantal keer vervangend predikant geweest op een vacante plek, maar heb ik ook gewerkt buiten de kerk, zoals bij de vakbond. Een aantal jaren heb ik bij de Hervormde Diaconie van Den haag, nu Stek voor stad en kerk, op verschillende plekken me ingezet met / voor kwetsbare mensen: vrouwen die van de bijstand moeten rondkomen, ongedocumenteerden en anderen die hun leven even niet georganiseerd krijgen. Ook heb ik een tijd als zelfstandige gewerkt, o.a. als teamleider van een project om het gemakkelijker te maken voor prostituees om, als ze dat willen, ander werk te gaan doen.

Vers in de praktijk hoor ik me nog zeggen ‘dat we dat Koninkrijk van God van de grond gaan trekken’. Inmiddels veel bescheidener, motiveert het bouwen aan Gods nieuwe wereld nog steeds en voeg ik graag de daad bij het Woord.

Toen ik als geestelijk verzorger bij Marente in Oegstgeest ging werken, leerde ik de PGO kennen. Ook hier is diaconie of ‘kerk en samenleving’ mijn taakgebied. “Uw naam is hartstocht voor gerechtigheid, uw woord de bron waaruit wij willen drinken” (lied 362: 3)

Ik wandel graag, vind lezen heerlijk, net als koken en lekker eten. Ik mag graag een film zien, een museum bezoeken en ik brei af en toe een sok, als de tijd het toelaat.


Ds. R. (Rian) Veldman

Sectie Noord
Tel:
stuur E-Mail